Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Iráni játékot fejleszt egy volt Rockstar dolgozó

Liberty City, Vice City, San Andreas, Teherán. Az első három helyszín jól ismert mindannyiunk számára, hiszen a Grand Theft Auto játékok városairól van szó, és ha nem is Teherán lesz a GTA V helyszíne, a 41 éves Navid Khonsari egy itt játszódó játékon dolgozik.

Khonsari, aki egyébként maga is iráni születésű, egy 1979: The Game nevű játék fejlesztésébe kezdett bele. Az évszám nem véletlen, ekkor ért ugyanis tetőfokára az iráni Iszlám Forradalom, mely az addigi sah, Mohammad Reza Pahlavi hatalmának megdöntésével, és az Iráni Iszlám Köztársaság létrejöttével zárult.

Ebben az évben játszódik majd a játék, ami a Grand Theft Auto-ra jellemző sandbox stílusban és nyitott világban nyújt lehetőséget az események több karakter szemszögéből való felfedezésére. Navid Khonsari abban az időszakban nőtt fel, majd a forradalmat követően családja Kanadába menekült, ahonnan ő egyenesen az Egyesült Államok felé vette az irányt, hogy filmrendező legyen. Végül New Yorkban kötött ki, ahol az akkor feltörekvő, még kevésbé ismert Rockstar Games csapatába került.

"Én voltam a GTA 3, a Vice City és a San Andreas, valamint a két Max Payne játék, a Red Dead Revolver és a Bully rendezője. Szerencsém volt részt venni mindenben, ami 2001 és 2005 között a Rockstar Games-en ment keresztül." — mondta.

Az átvezető animációk rendezésén kívül máshol is szerepet vállalt már a GTA-ban: például ő adta a hangját Dwaine karakterének a Vice Cityben és a San Andreasban, továbbá a történet írásába is beleszólása volt.

"Fő feladatom, ami mostanra szenvedélyemmé vált, hogy a filmes érzést még közelebb hozzam a videójátékokhoz."

Miután a Rockstart otthagyta, feleségével megalapította iNKstories nevű játékfejlesztő cégét, ami többek között olyan játékok teljes rendezését végezte el, mint az Alan Wake, vagy a Homefront.

2011.08.11 23:58  ▪ Forrás: CNN  ▪ Írta: Ben Dover


Offline
2011. 08. 12. 19:20
Lehet ,hogy ő tud valamit a Gta 5-ről ?

Bence (Visali)
Offline
2011. 08. 13. 15:48
: Semmit sem tudhat, a GTA IV-nél sem volt már ott.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink